7. Onweer

Om te ontdekken waar ik nu last van had ging ik naar de huisarts. Ik had natuurlijk op internet naar mijn symptomen gezocht, wat ieder mens tegenwoordig tot grote wanhoop van de doktoren doet. Ook ik was ervan overtuigd dat ik iets heel ernstigs had. Want zo moe, dat kon echt niet. Mijn fantasie sloeg helemaal op hol als ik in mijn bed lag te malen en te dralen  want slapen deed ik al lang niet meer. De meest vreselijkste ziektes passeerden de revue : kanker, M.S,  hersenletsel, diabetes. Voor mijn gevoel had ik dat allemaal wel kunnen hebben. Misschien had ik wel een zeldzame ziekte waar ze hier in Nederland niks mee kunnen en waarvoor ik naar Amerika moest voor een behandeling. Je weet het niet. Het kon van alles zijn.

Ondertussen zat ik inde ziektewet, want werken ging niet met al die vermoeidheid. Ook had deze mysterieuze ziekte mijn concentratievermogen aangetast, want ik kon me nergens meer op concentreren. Flarden gesprekken ving ik op van conversaties, waarvan ik geen idee had waar het over ging. Lezen lukte niet meer, want ik moest steeds opnieuw beginnen. Zelfs het kijken van films, één van mijn grote liefhebberijen, ging erg moeizaam. Ik kon een thriller kijken en pas na het derde lijk had ik in de gaten dat er iemand dood was. Niks drong meer tot me door. Heel vreemd, want normaal zie en hoor ik altijd alles.

Het leek wel of mijn hersenen in staking waren. Ze reageerden niet meer zoals ik gewend was. Ze weigerden dienst. Het was gewoon mistig in mijn hoofd. Ook vergat ik van alles. Nu ben ik een grote chaoot en vergeet ik wel eens wat, maar nu vergat ik veel vaker iets. Ook vergat ik de dingen waar ik mee bezig was.  Zo kon ik uren dwalen in mijn eigen huis, omdat ik niet meer wist waar ik mee bezig was. Eigenlijk verdwaalde ik in mijn eigen hoofd. Nadenken lukte niet meer en deed gewoon pijn. Het knetterde en ik zag steeds vaker lichtflitsen.  Het stormde niet alleen in mijn hoofd, het onweerde er nu ook. En ik ben al zo bang voor onweer…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s