6. Parkeren

Die slapeloze nachten werden een groot probleem. Ik ben van nature een avondmens, maar wellicht werd het tijd om het roer van mijn bioritme eens rigoureus om te gooien. Misschien dat daar de oplossing lag. Urenlang heb ik liggen woelen en draaien en alles gedaan wat de slaapgoeroes zeggen wat nodig is om goed te kunnen slapen. Zo bande ik alle apparaten uit mijn slaapkamer omdat de telefoon, de tablet en de laptop te veel licht uitstraalden. Ging ik een uur voor het slapen zitten niksen met een kaarsje aan ( ander woord voor mindfullness) omdat teveel prikkels voor het slapen gaan niet goed zou zijn. Te weinig prikkels ook niet trouwens. Doordat ik geen enkele afleiding had, was er volop ruimte voor mijn gedachten. En in daar had ik er heel veel van.

Melatoninetabletjes, melk met honing, slaaptabletten, warm douchen. Het hielp allemaal niks. Mijn lijf wilde wel slapen, maar mijn geest was klaarwakker. Mijn hoofd werd voller en voller en de gedachtenstroom was niet meer stoppen. Het was geen piekeren. Het was meer een nabeschouwing van wat was en een voorbeschouwing van wat ging komen. En alles daar tussenin. Maar dan ook alles. De meest onzinnige, nutteloze gedachten kwamen in me op en gingen niet meer weg.

Het gevolg was, dat ik ondanks mijn vroege bedtijd, urenlang wakker lag. Nu kwam ik niet alleen dodelijk vermoeid van mijn werk terug, maar ging ik er al doodmoe naar toe. En zo wilde ik al heel snel erg graag ook op de heenweg mijn autootje parkeren naast zo’n groot gevaarte op de truckerstopplaats. Het leek me heerlijk om m even mijn ogen dicht te kunnen doen en te rusten. In feite gaf ik wel een signaal af, maar had nog niet in de gaten dat het voor mijzelf was. Ik had helemaal niks in de gaten. Ik was gewoon moe en mijn slaap haalde ik in het weekend en in de vakanties in. Op een gegeven moment hielp ook dat niet meer. Dit was geen normale vermoeidheid. Maar wat was het dan wel? Ik wist het niet meer…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s