5. Tukje

Het verschil tussen burnout en overspannenheid zit volgens de deskundigen in de tijdsduur. Overspannenheid schijnt wat korter te duren. Voor mij zat het verschil niet alleen in de tijd, maar ook in mijn fysieke gesteldheid. Deze stond bij de burnout veel meer op de voorgrond. Ik had weinig klachten. Ik was alleen maar moe, moe en nog eens moe.

Ik was zo moe. Er zijn momenten geweest, dat ik ’s middags in de auto op weg naar huis mijn ogen niet meer open kon houden. Ik heb er wel eens over gedacht om onderweg op een truckerplaats te stoppen en een tukje te doen. Bang dat ik een ongeluk zou veroorzaken.  Dit heb ik nooit gedaan, want ik woonde maar 20 minuten rijden van mijn werk. En het zou ook een beetje raar zijn om daar als vrouw alleen met mijn kleine Suzuki op klaarlichte dag naaste die grote vrachtauto’s te gaan staan. Stel je voor. Dat zou wel eens een heel verkeerd signaal af kunnen geven aan al die vrachtwagenchauffeurs. Dus reed ik elke dag, vechtend tegen de slaap richting huis.

Thuisgekomen knapte ik altijd weer wat op. Ik hing na het werken een beetje op de bank, las de krant, ging koken of ging op bezoek bij een vriendin. Dan voelde ik de energie langzaam weer wat terugkomen. Helemaal fit werd ik niet, maar dat was meer te wijten aan mijn algehele conditie die nooit goed geweest is.  Het vermoeidheidsgevoel wat ik overdag voelde (en wat steeds erger leek te worden) ging ik te lijf met koffie, energiedrankjes, Cup-a-Soup momentjes en vitaminepillen. Deze hulpmiddeltjes zorgden weliswaar voor een tijdelijke energieboost, maar het effect was slechts van korte duur. Mijn vermoeide gevoel kwam al snel terug en werd nog eens verergerd door alle suikers die ik binnenkreeg. In mijn poging mijn vermoeidheid enigszins onder controle te krijgen moest ik vroeg naar bed van mijzelf. Maar dat hielp natuurlijk helemaal niks, want ik was niet zo’n vroegslaper..

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s